Τουρκία

Στις 23 Απριλίου, διέρρευσαν πληροφορίες πως παραδόθηκαν το 46ο (εκτιμούμε οτι εκ παραδρομής αναφέρεται ως 45ο) και το 47ο UAV ΑΝΚΑ, και μάλιστα φέροντα το οπτικό ΜΧ-15D της L3 Harris.

Ο πόλεμος του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) ήταν η επιτομή της χρήσης των UAVs από την πλευρά της Τουρκίας και των συμμάχων της. Εξανέμισε δε, όσες δικαιολογίες χρησιμοποιούνταν από μερίδα συμπατριωτών μας, πως στη Συρία και τη Λιβύη τα τουρκικά UAVs πέτυχαν αυτό που πέτυχαν λόγω της παντελούς έλλειψης σοβαρών Α/Α συστημάτων από τη μεριά των αντιπάλων...

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είναι ένας γρίφος με άμεσες επιπτώσεις για την πατρίδα μας, με μία δυναμική διαρκώς μεταβαλλόμενη ειδικά το τελευταίο διάστημα. Μία σφαιρική και διαχρονική προσέγγιση της Τουρκίας με τη Δύση και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ αποτυπώνει σε πραγματικούς χρόνους το τουρκικό παρών στα γεωπολιτικά πράγματα αποτελώντας το μήλο της...

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό μπορεί να μην προβλέπουν μία νέα τάξη πραγμάτων για το προσεχές μέλλον, με την έννοια της ισορροπίας, αφού όλα βρίσκονται πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, υπάρχουν ωστόσο νέες συνθήκες που απελευθερώνουν αντίστοιχα και νέες δυνάμεις.

Διανύουμε την τρίτη ημέρα αυτής της κρίσης. Μιας κρίσης που δείχνει να είναι διαφορετική από την προηγούμενη, καθώς διαφαίνεται πως θα διαρκέσει αρκετά, αλλά και διότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δείχνουν να μην έχουν διάθεση υποχωρήσεων.