Ουδέν κακόν, αμιγές καλού….

2020-12-14

Γράφει ο Θ.Γ.Ν


Λίγες μόνο ώρες μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρατέθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο συμπερασμάτων (δείτε το εδώ).

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά, παρατηρούμε το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να αναλώνονται στο αν οι όποιες κυρώσεις προς την Τουρκία ήταν οι πρέπουσες και κυρίως για το αν η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) λειτούργησε ως ένα ομοούσιο κράτος υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα του Ελληνισμού.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, το ότι ακόμη δεν έχουμε ως κοινωνία αντιληφθεί την πραγματικότητα σχετικά με το τι εστί Ε.Ε και Ν.Α.Τ.Ο. Σε αυτό, αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι Κυβερνήσεις και κατ' επέκταση όλα τα πολιτικά κόμματα. Το γιατί δεν φρόντισαν να «εκπαιδεύσουν» το λαό, είναι ένα ερώτημα που σίγουρα δε μπορεί να απαντηθεί με μόνο μία φράση.

Πάντως, έχει γίνει συνήθεια στον Έλληνα, τα όποια κακά της μοίρας του να τα φορτώνει στους άδικους ξένους. Αυτό κανείς μπορεί να το παρατηρήσει σε όλες τις πτυχές της ζωής. Από τις Μεγ. Δυνάμεις που στέρησαν από τον Ελλαδικό κορμό τη Β. Ήπειρο, από τους διαιτητές που σφύριξαν αντίθετα, ως τους άδικους δανειστές που επέβαλαν μνημόνια και τώρα τη Καγκελάριο που έκανε πλάτες στο Σουλτάνο.

Υπάρχει έντονο το πρόβλημα έλλειψης Υψηλής Στρατηγικής και Εθνικών Στόχων και είναι απαραίτητο η στάση της Ε.Ε και του Ν.Α.Τ.Ο την προηγούμενη εβδομάδα, να αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη λύση του προβλήματος αυτού, η οποία όμως απαιτεί χρόνο που δυστυχώς δεν υπάρχει.

Στο μεσοδιάστημα όμως, θα πρέπει ως Ελληνισμός να εκμεταλλευτούμε την πεισματική άρνηση Ε.Ε και Ν.Α.Τ.Ο να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και με αφορμή το γεγονός αυτό να αναλάβουμε επιθετική δράση. Πλέον έχουμε τη διαπραγματευτική δικαιολογία να απαντήσουμε σε όποια πρόκληση.

Αρκετά πια με τη μετάθεση των ευθυνών στους άδικους ξένους. Είμαστε μόνοι, όσο μόνοι ήταν οι "Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι", όσο μόνα ήταν τα πληρώματα του μεγίστου Θεμιστοκλή στο Αρτεμίσιο.Θεόδωρος Νικολοβγένης

απόφοιτός Σ.Σ.Ε,

απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α.