Σημείωμα από τη διαχειριστική ομάδα

2020-04-27

      Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, αναμφίβολα η Πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων. Και μπορεί η έκφραση αυτή να είναι τόσο κοινή, τα γεγονότα ωστόσο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δυστυχώς, το Έθνος μας με την πολυχιλιετή ιστορία, που άλλοτε δίδασκε στην πράξη κι ακόμη διδάσκει στις αίθουσες των πανεπιστημίων και ακαδημιών του κόσμου, την Υψηλή Στρατηγική, τη Γεωστρατηγική και τις Πολεμικές Τέχνες, στη σύγχρονη ιστορία φαίνεται να έχει χάσει έδαφος. Κάτι όμως φαίνεται να αλλάζει από εκείνο το σαββατοκύριακο πριν την Καθαρά Δευτέρα, όπου καθείς έπραξε το καθήκον του εφ'ω ετάχθη. Με τα γεγονότα του Έβρου δημιουργήθηκε μια "διαφορά ισοζυγίου" στο ηθικό και την πίστη της υπεροχής αυτή τη φορά υπέρ της Ελλάδος. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να εκμεταλευθεί τη νίκη αυτή και να μην επιτρέψει να απολεσθεί το πλεονέκτημα αυτό.

     Η "Άμυνα και Γεωστρατηγική" γεννάται εν μέσω αυτών των εξελίξεων με σκοπό όχι να προσθέσει άλλο ένα ιστολόγιο αυτού του είδους στην ήδη κορεσμένη κατηγορία. Σκοπός της, είναι να προσφέρει πρωτογενείς αναλύσεις - προτάσεις, να ακούσει την άποψη των αναγνωστών - φίλων της, αλλά και να αναδημοσιεύει μελέτες και απόψεις, πάντα με γνώμονα την αλήθεια και κυρίως χωρίς να επηρεάζεται από ψευδής ειδήσεις. Εαν μάλιστα η "Άμυνα και Γεωστρατηγική" συμβάλει με την ύπαρξή της στην Άμυνα της Πατρίδας, τότε αυτό θα αποτελέσει τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση των διαχειριστών της. 

    Με τη διαβεβαίωση πως δε διεκδικούμε το αλάθητο και πως πάντα θα είμαστε διαθέσιμοι στη γόνιμη κριτική, ευχόμαστε καλές αναγνώσεις, καλές θεάσεις στους φίλους μας και προπαντός καλές επιτυχίες στην αγαπημένη μας Πατρίδα.