Εξοπλιστικό Πρόγραμμα 2020 – 2030. Η ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μέρος 1ο: Πολεμική Αεροπορία

2020-09-18

Γράφει ο ειδικός συνεργάτης


Φωτό από πηγή

Αφορμή για την παρούσα ανάλυση, αποτέλεσε η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το νέο δεκαετές εξοπλιστικό, ύψους 10 δις €.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί πως οι κινήσεις που θα γίνουν, είναι αυτές που θα έπρεπε να έχουν γίνει τη δεκαετία 2010 - 2020.

1. Πολεμική Αεροπορία (Π.Α)

    α. Rafale

       Έχει ήδη αναγγελθεί η προμήθεια 18 Rafale, οι παραδόσεις των οποίων θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021 (εκτίμηση του γράφοντος, πως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τα χειροκροτήσουμε). Ο αριθμός φαντάζει μικρός, αλλά πρόκειται για αεροσκάφος πολλαπλασιαστή ισχύος.

       Οι λεπτομέρειες για το ποια όπλα θα συνοδεύουν το Rafale δεν έχουν γίνει γνωστές (ούτε και πρέπει να γίνουν) αλλά η άποψή μας είναι ότι η Π.Α δε θα πρέπει να επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος (Leo 2 HEL χωρίς βλήματα, Type 214 χωρίς τορπίλες). Τα 18 Α/Φ θα πρέπει να συνοδεύονται από όλη τη γκάμα των όπλων, ατρακτιδίων και οποιοδήποτε άλλο παρελκόμενο είναι διαθέσιμο. Πύραυλοι Meteor και συμπληρωματική προμήθεια ΑΜ 39 είναι must.

Η γκάμα των οπλικών και άλλου είδους συστημάτων του Rafale, με το σημαντικότερο να βρίσκεται ανάμεσα στο Α/Φ της φωτό και το πυροβόλο.

       Ο ρόλος των συγκεκριμένων Α/Φ στην Π.Α θα πρέπει να είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ. Τα Rafale θα πρέπει να αποτελούν τη σάρισα (βλ. συνέντευξη Επσγού (ε.α) Στέφανου Καραβίδα στο Mega) της Π.Α που θα καλύπτουν την απόσταση Κρήτη - Κύπρος και θα επιχειρούν εντός αυτής, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Α/Φ ανεφοδιασμού.

Αεροσκάφος Rafale με σύμμορφες δεξαμενές καυσίμων στο Paris Le Bourget, Ιούνιο 2001 και F 16  της Π.Α . Οι δυο αυτές φωτό αποτελούν την απεικόνιση της σύγχρονης Μακεδονικής Φάλαγγος με τις σάρισες. Σμήνη από τέτοια Α/Φ δύνανται να κατισχύσουν οποιουδήποτε αντιπάλου στον άξονα Κρήτης - Κύπρου, κι όχι μόνο.

      Τέλος, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι για την επόμενη πενταετία, τα πρώτα 18 Rafale θα πρέπει να εισαχθούν στην Π.Α over and above των υπολοίπων Α/Φ κι αυτό γιατί θα πρέπει να καλυφθεί η αριθμητική υστέρηση του Πολεμικού Ναυτικού σε κύριες μονάδες επιφανείας.

    β. Mirage 2000 EGM / BGM

             Aυτό που θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να πράξει η Π.Α είναι να διατηρήσει σε υπηρεσία τα Mirage 2000 EGM/BGM και να τους προσθέσει Link 16. Το κόστος, από ανοιχτές πηγές, είναι περι τα 200.000€ για κάθε Α/Φ. Το επιχειρησιακό rebate όμως είναι υπερπολλαπλάσιο.

            Εάν τα 16 Mirage 2000 EGM φορτωμένα με ΑΜ 39 και λαμβάνοντας στοιχεία βολής από τα AESA των Rafale που θα ηγούνται του σχηματισμού υπό την ασπίδα των SPECTRA, κατορθώσουν στα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης να βγάλουν εκτός μάχης 4 κύριες μονάδες επιφανείας του τουρκικού ναυτικού, αυτομάτως το Π.Ν παίρνει κεφάλι. Καθώς θα έχει σχεδόν αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία, με τα πλοία του έμφορτα σε βλήματα (!!!), αλλά με το τουρκικό ναυτικό να προσπαθεί απεγνωσμένα να διασώσει πληρώματα και λαβωμένα πλοία με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, η εξασφάλιση «σύνδεσης» με τα ΑΣΕΠΕ (μέσω link 16) εξασφαλίζει έργο για τα Α/Φ αυτά.

Εικόνα από το μέλλον. Κλειστός σχηματισμός Rafale και Mirage 2000.

Μέσω του Link 16 τα Mirage λαμβάνουν εντολές από τα Rafale και εκτοξεύουν τους ΑΜ 39. Ο ρόλος των Mirage είναι ο ρόλος του «αχθοφόρου που απλά κουβαλάει τα όπλα»

           Η άποψη του γράφοντος είναι τα Mirage 2000 EGM/BGM να μεταφερθούν στην 334 Μ στο Ηράκλειο (ή Καστέλι) όπου θα βρίσκονται πιο κοντά στην Περιοχή Ενδιαφέροντός (Π.Ε) τους. Δομικά, τα Α/Φ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κι έχουν να δώσουν πολλά ακόμη στην Π.Α.

    γ. Mirage 2000-5

             Στα συγκεκριμένα Α/Φ, τρεις είναι οι προσθήκες που απαιτούνται να λάβουν χώρα :

                (1). Προσθήκη Link 16. Σπουδαιότητα αναλύθηκε προηγουμένως.

              (2). Πιστοποίηση ατρακτιδίων ASTAC. Η Π.Α θα πρέπει να ανακτήσει την ικανότητα που είχε με τα ατρακτίδια αυτά, στα RF- 4. Τα Dash - 5 είναι νεαρά Α/Φ με χρόνια ακόμη στην Π.Α. Ίσως σε λίγα χρόνια να αποτελούν το φτωχό συγγενή της Π.Α, αλλά δε θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ως μονοκινητήριο Α/Φ θα μπορεί να αναλαμβάνει αυτές τις αποστολές με μικρότερο κόστος ανά ώρα από τα Rafale.

Αεροσκάφος Mirage 2000D της Γαλλικής Αεροπορίας, φέρον ατρακτίδιο ASTAC. Η πιστοποίηση στα Mirage 2000-5 της Π.Α είναι απαραίτητη.

                (3). Πιστοποίηση πυραύλων ΑΜ 39 Exocet. Τη στιγμή της απόσυρσης των παλαιών Μ.2000, θα πρέπει ήδη να υπάρχει αντικαταστάτης τους στο κομμάτι της Ναυτικής Κρούσης. Τα 18 Rafale, είναι λίγα και δε θα μπορέσουν να αναλάβουν επαρκώς και αυτόν το ρόλο μόνα τους.

    δ. F 16 Block 50

          Με χαρά μάθαμε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ Π.Α και L. Martin για τον εκσυγχρονισμό των BL.50 από τα απάρτια των BL. 52+ και Advanced. Τα συγκεκριμένα Α/Φ αποκτήθηκαν το 1997 (23 ετών σήμερα) και σίγουρα έχουν άλλα 15 έτη καριέρας στην Π.Α. Οπωσδήποτε θα πρέπει να εξασφαλισθεί η προσθήκη Link 16 και η προμήθεια σκοπευτικών επί κάσκας. Επίσης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν όλα τα είδη όπλων που φέρουν αυτή τη στιγμή τα Advanced.

Α/Φ F 16 Block 50 της 347 Μ Περσέας. Τα Α/Φ αυτά δε θα πρέπει να απαξιωθούν....

            Αν τελικώς προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός αυτός, θα περισσεύουν 7 Α/Φ τα οποία θα πρέπει να ανέβουν κι αυτά στο επίπεδο Advanced. Σε καμία των περιπτώσεων δε θα πρέπει να απαξιωθούν.

    ε. F 16 Block 30

          Εάν για τα Block 30 γυρίζαμε ταινία, αυτή τα είχε τίτλο «Πολύ σκληρά για να πεθάνουν». Σε προηγούμενες, όχι και τόσο μακρινές, αλλά ελπίζουμε πάλαι ποτέ εποχές, σε εποχές του «Τυφώνα», είχε αποφασισθεί να πουληθούν τα 32 αυτά Α/Φ. Θα αποτελέσει μέγα σφάλμα να πουληθούν « κοψοχρονιά» τα συγκεκριμένα αξιόμαχα Α/Φ.

         Πρέπει να αντιληφθούμε πως το κεφάλαιο F 16 στην Π.Α, έχει ήδη αποσβεσθεί και πλέον απολαμβάνουμε κέρδη. Το know how στο τύπο είναι απίστευτο και δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να το αφήσουμε να εκπέσει.

           Εάν υπάρχει δυνατότητα να φορεθούν στα BL.30 απάρτια των BL.50 που θα προκύψουν από τον εκσυγχρονισμό αυτών σε Advanced, με λογικό κόστος είναι καλοδεχούμενο. Αν όχι, μόνο η προσθήκη Link 16, τα καθιστά αξιοπρεπή Α/Φ για την Π.Α.  Η ύπαρξη των 32 Bl. 30 στη δύναμη της Π.Α, μας δίδει ανάσα για τα επόμενα 10 κρίσιμα έτη.

    στ. Οπλοστάσιο F 16

              Εάν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο υστερεί το F 16 και γενικότερα τα αμερικανικά Α/Φ, αυτός είναι η αποδέσμευση οπλικών συστημάτων που κάνουν τη διαφορά. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ιαπωνική Αεροπορία πετούσε τα F - 4 και τα F - 15 με ΑΙΜ-7.

               Όμως, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πιέσουμε τους Αμερικανούς να μας δώσουν σοβαρά όπλα. Ας μην ξεχνάμε ότι εκκρεμεί η κατοχύρωση μεγάλων εξοπλιστικών από τα οποία οι Η.Π.Α αποβλέπουν ισχυρό μερίδιο. Η αγορά των Rafale έχει θορυβήσει τους Αμερικανούς. Η αγορά F - 35 έστω και σε 12 με 20 Α/Φ επίκειται. Εάν οι Αμερικανοί πιστεύουν πως η Π.Α θα περάσει στο επόμενο επίπεδο με 84 Viper , 37 Advanced και καμία 20 αριά F 35 τα οποία θα κάνουν ναυτική κρούση με Μaverick, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν.

AGM-158 JASSM-ER αναρτημένο σε φορέα πολωνικού F-16.  Ως όπλο είναι ακόμα μη αποδεσμεύσιμο σε όλες του τις εκδόσεις...

Οι Γάλλοι πάντως ξερογλείφονται και αδημονούν.

     ζ. F- 4 AUP

            Τίμια Α/Φ με εξαιρετικό ραντάρ, ατρακτίδια Litening, μεγάλη γκάμα οπλικών συστημάτων, μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και εμβέλεια και με υψηλές διαθεσιμότητες. Σίγουρα θα πρέπει να πετούν ως το 2024 με 2025 (οι οροφές θα πρέπει να διατηρηθούν) και να αντικατασταθούν με το Νέο Μαχητικό Α/Φ ή επιπλέον Rafale.

Δυο φωτό που αποδεικνύουν πως ακόμη και τα F4 AUP θα πρέπει να παραμείνουν σε ενέργεια, προκειμένου να διατηρηθούν οι οροφές, μέχρις ώτου αντικατασταθούν από Α/Φ που θα μπορούν να αξιοποιήσουν τη γκάμα των οπλικών συστημάτων των AUP.

     η. Μεταγωγικά Α/Φ - Ελικόπτερα

               Διαθεσιμότητα, διαθεσιμότητα, διαθεσιμότητα και πάλι διαθεσιμότητα. Το ελληνικό παράδοξο πρέπει να σταματήσει.

            Επιπλέον, υπάρχουν κάποια C 130 διαφόρων εκδόσεων της Ισπανίας (η οποία προσφάτως αρνήθηκε να τα πουλήσει στην Τουρκία) και της Αυστραλίας. Ας κάνει η Π.Α μια επαφή. Ειδικά εκείνα της Ισπανίας με δυνατότητα να ανεφοδιάζουν τα μαχητικά δε θα ήταν άσχημα.

       θ. ΑΣΕΠΕ

              Έγινε γνωστό πως αντιπροσωπείες από τη Σουηδία και του Υπουργείο Εθν. Αμύνης, είχαν συναντήσεις προς σύσφιξη σχέσεων. Με κάθε τρόπο, θα πρέπει να έλθουμε πιο κοντά με τη Σουηδική Αμυντική Τεχνολογία. Οι Σουηδοί έχουν αποδείξει πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν και ότι στον τομέα της Στρατηγικής Σχεδίασης σκέφτονται Out of the Box. Το πόσα χρήματα θα περισσέψουν (αν θα περισσέψουν) για εκσυγχρονισμό των ΑΣΕΠΕ, θα το γνωρίζουμε μετά την υποβολή των προφορών για τα εξοπλιστικά των 3 κλάδων. Όμως, μην ξεχνάμε πως οι μικρές βιομηχανίες είναι έτοιμες να δώσουν μεγαλύτερα Α.Ω. Ας έχουμε ανοιχτό το δίαυλο.

     ι. Αντιαεροπορικά Συστήματα - Σ.Α.Ε

            Το ιδανικό θα ήταν ο εκσυγχρονισμός των Patriot, Crotale, S 300, Tor M1. Σε περίπτωση που δεν απομείνουν διαθέσιμα κονδύλια από το αυτό το εξοπλιστικό, θα πρέπει οπωσδήποτε να εισαχθούν στο επόμενο σε συνδυασμό με τα Α/Α συστήματα του Ε.Σ. Ελπίζουμε τα υπάρχονται Α/Α συστήματα να είναι διασυνδεδεμένα.


      ια. Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος

                Η άποψη του γράφοντος είναι πως δε θα πρέπει κατ' ουδένα τρόπο να μείνουμε εκτός F 35. Με σοβαρό οπλοστάσιο φυσικά και πάντα με παράλληλη προμήθεια επιπλέον Rafale.

              Ανοιχτές πηγές από τις Η.Π.Α αναφέρουν πως στον προγραμματισμό παραγωγής της L.M έχουν ενταχθεί 20 F 35 για την Π.Α με έναρξη παραδόσεων το 2024. Ακόμη και 20 να μην είναι, έστω και μια Μοίρα (-) με 10 ή 12 Α/Φ πρέπει να έρθουν. Μη βιαστεί κανείς να πει ότι τα λεφτά δεν φθάνουν. Οι Αμερικανοί φημίζονται για τα χρηματοδοτικά τους. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία πρέπει να ξύσουν το κεφάλι τους και να βρουν τρόπο. Μια αεροπορία με F 35, Rafale και Viper είναι αεροπορία μεγάλης δύναμης.

Σε επόμενα στάδια, οι τύποι στην Π.Α θα πρέπει να είναι F35, Rafale και Viper. Το Viper παρέχει την εγγύηση του value for money μονοθέσιου για όλες τις δουλειές. Το Rafale το μακρύ χέρι και το F 35 το πρώτο πλήγμα και όχι μόνο.

     ιβ. Εκπαίδευση Προσωπικού

               Το τελευταίο σε σειρά αλλά το σπουδαιότερο σε σημασία είναι το κομμάτι της εκπαίδευσης του προσωπικού και ιδιαιτέρως των Ιπταμένων. Ήδη με την προμήθεια του Rafale η Π.Α εισήλθε σε άλλα επίπεδα. Δε είναι λογικό να συζητούμε την αγορά F35 και οι Ανθυποσμηναγοί να εκπαιδεύονται με Τ2.

Η πρότασή μας είναι αρκετά προχωρημένη, αλλά θα αναλυθεί σε επόμενο άρθρο.

    ιγ. Επίλογος

           Η Π.Α καλείται να περάσει στο επόμενο level, λαμβάνοντας αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον της, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού.

       Θα πρέπει να ξαναδεί από την αρχή όλη της την οργάνωση και λειτουργία με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και την αύξηση της μαχητικής ισχύος.

         Οι επιτελείς της θα πρέπει να πάψουν να σκέφτονται ως υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ως οι Ηγέτες μιας Π.Α που θα κληθεί να υπερασπίσει τον Ελληνισμό κι όχι μόνο. Όλο το παιχνίδι θα παιχθεί ως το 2023.

     Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, εύστοχα παρατήρησε πως το έργο του Π.Ν και της Π.Α έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Η λύση για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της Π.Α δεν είναι μόνο η μείωση της πολυτυπίας των μέσων, αλλά η απλοποίηση των διαδικασιών και η προστασία των assets (ιπτάμενοι-μηχανικοί-μέσα). Οι οροφές θα πρέπει να διατηρηθούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Αεροσκάφη που έχουν αποσβέσει την ένταξή τους στην Π.Α ( F4, M.2000, F16) τα κρατάς και φροντίζεις να είναι διαθέσιμα.

       Η εκτίμηση του κόστους για την πιο πάνω πρότασή μας, με τα σημεία α, β, γ, δ, ε, στ και ια να αποτελούν προτεραιότητα, είναι της τάξεως των 4,25 δις €. Τα σημεία ζ, η, ιβ εντάσσονται στους ετησίους προυπολογισμούς και δε βαραίνουν το εξοπλιστικό.

       Από εκεί και πέρα, ο στόχος θα πρέπει να είναι, να πείσουμε τους Δυτικούς και ιδιαίτερα τους Αμερικανούς πως η Πατρίδα μας μπορεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί αν η Τουρκία βγει από το ΝΑΤΟ.  Και η Π.Α με τα υποστρατηγικά της όπλα, τη δυνατότητα διασύνδεσή της με τις συμμαχικές αεροπορίες και φυσικά με τα λεβεντόπαιδα που κάθε χρόνο χρίζονται οι «Best NATO Warriors» είναι ο βασικός πυλώνας για αυτό.

         Κλείνουμε την ανάλυσή μας για την Π.Α με το σλόγκαν που ήταν γραμμένο σε κάτι αυτοκόλλητα της δεκαετίας του '90 που απεικόνιζαν το κεφάλι ενός ιπταμένου με την κάσκα του, ένα αεροσκάφος και από πάνω έγραφε :

«Οι ουρανοί, είναι δικοί μας»