Είτε με τον Trump, είτε με το Biden, ο Ελληνισμός θα χρειαστεί να πολεμήσει….

2020-11-04

              Γράφει ο ειδικός συνεργάτης.

          Παρακολουθούμε τελευταίως, την αγωνία που κυριαρχεί στα Μ.Μ.Ε σχετικά με το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α την επόμενη περίοδο. Αγωνία την οποία φυσικά, έχουν μεταφέρει στο λαό ο οποίος σε συνδυασμό με την επιδείνωση του κορονοϊού, φαίνεται να έχει ξεχάσει τις παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας .

          Απ' ότι φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του Ελληνισμού (Μητσοτάκης, Αναστασιάδης) δέχθηκαν πιέσεις από όλες τις πλευρές προκειμένου « να κάτσουν φρόνιμοι» ως το Δεκέμβριο και να μην απαντούν με τον τρόπο του καλοκαιριού στις τουρκικές παραβιάσεις. Στην αποδοχή από την Ελληνική πλευρά των παραινέσεων αυτών, ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η στάση της Γαλλίας που δέχθηκε να μεταφερθεί η συζήτηση για κυρώσεις της Ε.Ε εναντίον της Τουρκίας , τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η εικόνα του Kemal Reic μετά το περιστατικό της ναυμαχίας με τη ΦΓ "ΛΗΜΝΟΣ" και οι θεοί της 336 Μοίρας "ΟΛΥΜΠΟΣ" στο ΑΔ Πάφου.

Η προβολή ισχύος πρέπει να συνεχιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις.

             Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, δε θα πρέπει κανείς να τρέφει αυταπάτες πως η στάση της Τουρκίας θα μεταβληθεί. Και αυτό είναι κάτι που οι κυβερνώντες θα πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους. Ευχόμαστε, η «φρόνιμη» στάση που επιδείξαμε ως Έθνος τις τελευταίες τρείς εβδομάδες, να έχει συμφωνημένα ανταλλάγματα και να μη συνεχίσει, διότι η Τουρκία βήμα, βήμα εισέρχεται όλο και περισσότερο στη σκληρή κυριαρχία μας.

                Δυστυχώς όμως, η Τουρκία δε σταμάτησε εδώ αλλά προχώρησε στο επόμενο στάδιο. Με τη ρητορική μίσους που ασκεί και με τη στρατηγική της να λάβει τη θέση του επικεφαλής του Ισλάμ, οδηγεί τον πλανήτη σε ανάφλεξη. Τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία και την Αυστρία, αποδεικνύουν ότι ήδη η Τουρκία έχει εισβάλει στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά ενδεχομένως οι ελπίδες μας να είναι φρούδες.

Πάνω:

Σκίτσα που κυκλοφορούν ευρέως στα Μέσα Κοινωνικής Δυκτύωσης, και παρουσιάζουν τον Ερντογάν και την Τουρκία ως τρομοκράτες.

Κάτω:

Σκίτσο που παρουσιάζει τον πρόεδρο Μακρόν ως τον προστάτη της υφηλίου έναντι του πρωτόγονου Ερντογάν και της παρέας του.

Δύο τάσεις που θα πρέπει ο Ελληνισμός να εκμεταλευτεί...

             Στο προσεχές διάστημα, ο Ελληνισμός θα χρειαστεί να πολεμήσει. Θα αντιμετωπίσει συνδυασμένες επιχειρήσεις με τα ερευνητικά / γεωτρύπανα της Τουρκίας να αλωνίζουν τις Α.Ο.Ζ Ελλάδος και Κύπρου, drones και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας να εισέρχονται στα FIR Αθηνών και Λευκωσίας, «τοπικές επαναστάσεις» των λαθρομεταναστών με τη χρήση ανθρώπινων ασπίδων από γυναικόπαιδα, περιστατικά σαν αυτά της Βιέννης (μη γένοιτο) και μεταστάθμευση αεροναυτικών δυνάμεων στην Κύπρο, με κερασάκι στην τούρτα την ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων.

              Όλα τα παραπάνω, μπορούν να αποφευχθούν μόνο με την προβολή ισχύος. Προβολή ισχύος προς φίλους και εχθρούς. Αυτό θα πρέπει οι κ.κ Μητσοτάκης και Αναστασιάδης να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Φέρουν ευθύνη απέναντι στην Ιστορία και το Έθνος. Αν θέλουν να αποφύγουν τον πόλεμο, θα πρέπει να προβάλουν την ισχύ μας.

Διότι και έχουμε, και τους έχουμε.

Εξαιρετικά επιτυχημένο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το ViaDiplomacy.gr, απεικονίζει το διάσημο πλέον, περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α.

Η λεπτομέρεια του σκίτσου που έχει σημασία, είναι η απεικόνιση των δύο διαφορετικών φιλοσοφιών (κοσμοθεωριών θα λέγαμε καλύτερα). Από τη μια ο επιχειρηματίας - Πρόεδρος Trump που σκέφτεται και πράττει με βάσει τους αλγορίθμους των ειδικών, τη λογική και τη βαβούρα των αριθμών και από την άλλη το πως θα πρέπει να σταθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις προκλήσεις των καιρών. Με γαλήνη να φέρει στους ώμους του την ιστορική συνέχεια των 5.000 και πλέον χρόνων Ελληνικής Ιστορίας.